Rólam


Árvai Nóra vagyok, pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, párkapcsolati szakértő, szexuálpszichológiai szakpszichológus, életmód- és táplálkozási tanácsadó. Az Endoblog.hu-nál  női betegségekkel, termékenységi nehezítettséggel küzdőknek segítek önértékelésük megőrzésében, életminőségük javításában, a betegségből eredő magánéleti-, munkahelyi-, párkapcsolati problémáik orvoslásában, az egyensúly megteremtésében és a pozitív jövőkép kialakításában. Eleinte – valószínűleg a Medicina Könykiadónál 2012-ben megjelent könyvemnek  és egy orvosi központban végzett munkámnak köszönhetően- kizárólag endometriózissal élő nők kerestek fel, ám hamarosan egyre többen kerestek fel egyéb női problémákkal, termékenységi nehezítettséggel is.   Közben pszichológusként folyamatosan továbbképeztem magam, számos módszerspecifikus képzést elvégeztem,  perinatális szaktanácsadóként és szexuálpszichológiai szakpszichológusként is lediplomáztam, és mivel az endometriózis nagyon komplex megközelítést és sokrétű támogatást igényel,  life- és párkapcsolati coach tanfolyamokat is elvégeztem, aztán az  életmód- és táplálkozási tanácsadás felé fordultam, hogy minél hatékonyabban tudjam segíteni a hozzám fordulókat. A pszichológiai tudásomat  párkapcsolati és életmód tanácsadási és  táplálkozástudományi képzésekkel is kiegészítettem, hiszen az endometriózissal való munka komplex megközelítést kíván.

Perinatális (szülés-születés körüli) szaktanácsadóként a gyermekvállalást fontolgató nőkkel, várandósokkal és kisgyermekes anyukákkal, párokkal foglalkozom, akiknél a hosszú várakozás és a meddőségi kezelések feszültsége párkapcsolati, szexuális problémákhoz vezetett.

Az EndoBlog Tudománykommunikációs- és szaktanácsadó Iroda létrehozását megelőzően a Bank of China-nál, a a pest megyei gyermekvédelemben, a Peter Cerny Koraszülöttmentő Alapítványnál majd magánorvosi rendelőben szereztem tapasztalatot pszichológusként.

Megjelent Könyveim:

Első könyvem 2012 júniusában az Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Medicina Kiadó gondozásában (Amikor a méhem ellenem fordul- Az endometriózis, 2012)  , ezt követte 2014 nyarán az Életmódváltó Napló krónikus beteg nőknek,.és Anyu beteg című mesekönyvem krónikusan beteg anyák gyermekei számára. (www.anyubeteg.hu), 2015 őszén pedig a Lombikbaba vagyok c. könyv asszisztált reprodukciós eljárással fogant gyermekek és szüleik számára.  Az igazi Endometroiózis Diéta c. receptkönyvem 2016-ban látott napvilágot., egy évvel később pedig megjelent a második része, a speciális célokért dolgozó haladó diétázók számára. A Medicina Kiadó gondozásában az Endometriózis könyv második, bővített kiadása is megjelent, amelynek címe Nők a fájdalom árnyékában. Első regényem részben fikció, annyiban azonban valós alapokon nyugszik, hogy a munkám során megtapasztalt történetekből gyúrtam össze egy női sorsot, és az ő szemén keresztül láttatom a betegséggel való küzdelem mindennapjait, és egy fejlődési folyamat lélektanát, ő az Egy történet .  Az elmúlt 10 év munkájának tapasztalatát a Minden, amit az endometriózisról és kezeléséről tudnod kell– Endometriózis Lexikon-című kötetemben jelentettem meg.

Végzettségek:

ELTE PPK pszichológia szak, Fejlődés- és gyermekpszichológia , Egészségpszichológia szakirány, 2009

ELTE BTK keleti nyelvek és kultúrák- kínai alapszak, sinológus, 2009

ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, 2014

ELTE PPK szexuálpszichológiai szakpszichológus, 2017

ELTE PPK meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó 2020-…

SZTE ÁOK Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus 2020-…

 

Egyéb tanulmányok:

A szülészet-nőgyógyászat pszichológiája-pszichiátriája és terápiás eszköztára. (2012, Vadaskert)

Perinatális haptonómia (Jean-Luc Deconick, 2012)

Szomatodráma  (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület, 2012)

Fájdalomkezelés haptonómiával (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület, Jean-Luc Decononick)

Dohányzásról leszoktató szakemberképzés, (Egészséges Magyarországért Központ, 2013)

Várandós, babás- és női jóga oktató, (Padma, 2009, porckorong.hu, 2010)

Állat asszisztált csoportveztő (SZIE-ÁOTK, TETRA 2002, 2013)

Haptonómia (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület Jean-Luc Deconinck, 2013)

Szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban   (Magyar Hipnózis Egyesület, Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, 2015)

Őszinteség krízishelyzetben (PAF- Az Emberibb Egészségügyért Alapítvány, 2015)

Silva Mind Contol (Szebb Életért Központ, 2016)

Life Coach ( Pro Bona, 2016)

Párkapcsolati Coach, Házassági Tanácsadó (2019)

Vegán Életmód Tanácsadó (2019, COE)

Body Love Diploma (2018, COE)

Act on climate: Steps to individual, Community and Political Actions (University of Michigan, 2019 folyamatban)

Protecting Public Health in a Changing Climate: A Primer for City, Local and Regional Action (Johns Hopkins University, folyamatban)

Vegan Keto Diet (COE, folyamatban)

Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó (Domonkos Zsolt, 2020)

Sporttáplálkozás és Táplálkozáskiegészítés (Weider Professionals, 2020)

Bejelentkezés konzultációra ITT.