Eltelt 2020 fele, te hol tartasz?

Eltelt egy fél év.. amikor 2020-ra készültünk, évet terveztünk, senki nem számolt a koronavírus megjelenésével. Sokak forgatókönyvét és életét átírta a világjárvány, sokan most ócsúdnak csak fel a karantén, munkahelyvesztés, elmaradt műtét okozta sokkból és próbálnak visszacsatlakozni az élet forgatagába.

Július van, eltelt fél esztendő.

Ebben a hónapban elgondolkozunk, számot vetünk, hogy alakult az év eddigi része, hol tartunk, haladtunk-e a céljaink elérése felé? Elővesszük a januári naplót, évtervezőt, megnézzük, mit írtunk akkor, vagy, ha csak a fejünkben van meg a lista,  akkor is visszatekintünk és de értékeljük azt is, hol tartunk az életünkben, hogy állunk a vágyaink, céljaink, terveink megvalósításával. A Covid-19 pandemic mint kiemelkedő esemény, amely hangsúlyozza, aláhúzza ezeknek a jelentőségét.

Azoknak, akiknek nem úgy alakult az elmúlt fél  év, ahogyan azt szerették volna, nincs könnyű dolguk. Fél év eltelt, lehet elcsüggedni, hogy ez nem fog már idén sikerülni, lehet okolni járványt, körülményeket, kihívásokat.

Vagy lehet most felszívni magadat, és hozni egy döntést: még van félév. Igenis megcsinálom!

Ha idén sem sikerült a lombik, ha idén sem fogant meg a vágyott baba, ha ebben a félévben sem ment végig a várandósság, ha eltelt megint egy fél év, és még mindig ugyanazon az unalmas munkahelyen gyötröd magad minden áldott nap, ha eltelt hat hónap, és még mindig nem fogytál le, sőt, ha nem tartottál ki az edzésterved mellett, amit  januárban a kezedbe nyomott a személyi edző, ha idén sem írtad meg azt a könyvet, ami pedig ott szunnyad benned, ha idén újra kiújult, újra műtétet javasolnak, ha eltelt egy  fél év, és most is pontosan ugyanúgy érzed magadat, mint fél egy évvel ezelőtt, amikor bőszen fogadkoztál, hogy na majd most…

…akkor most nagyon figyelj!

Ha eleged van, hogy egy rakás csődtömegnek érzed magad az évnek ebben a szakaszában, ha kiköveted az embereket, mert boldog(nak tűnő)  szelfivel szórják tele a Facebookodat, ha már nem tudsz örülni a barátnőd, kolleganőd várandósságának, ha pont úgy érzed, ha meglátsz még egy terhes pocakot vagy egy cuki kisbabafotót, akkor falnak mész,  ha nem mersz ráállni a mérlegre, ha hetek óta nem nyitod meg a társkeresőn a profilodat, mert mi a fenének is húznád az idődet a sok idiótával….

Ha eleged van abból, hogy tehetetlennek, életuntnak, magányosnak érzed magad, ha azt érzed, hogy valahogy szétestél, nem uralod az életedet csak sodródsz amerre visznek a dolgok, ha úgy érzed, a kontroll már régóta nem a te kezedben van a sorsodat illetően, ha látod, hogy kellene, de nem mersz lépni, ha néha úgy érzed, valami megbénít, visszafog, ellehetetlenít…

Akkor van egy hírem számodra.

Naponta 7 perc, ez nem tűnik soknak- de vajon el tudod azt képzelni, hogy ha 365 alkalommal, 365 egymást követően minden egyes nap  rövid ideig, de intenzíven foglalkozol valamivel, akkor hova fejlődhetsz az adott dologban?

Van egy 365 napos életvezetési programom.

Nagyon régen kezdtem el kialakítani, sok évvel ezelőtt, amikor még utolsókat rúgta az endometriózisom.  Azóta is visszatérek hozzá időről-időre, hiszen minden alkalommal mást ad, mást mond, másra tanít, és attól függően, hol tartok az életemben, mások a napi feladatokra adott válaszaim, reakcióim is.

Nem titok, több mint egy évtizeddel ezelőtt  jómagam is megjártam a teljes elesettség és kétségbeesettség poklát, amiből kirángattam magamat és csodát építettem belőle. Voltam nagyon beteg, voltam elvált, voltam kisgyermekét egyedül nevelő anya. A Take Back Your Life gyakorlatait annak idején magam is végigcsináltam és leteszteltem: működik. 🙂

A történetemet bővebben ITT olvashatod el a blogomon. (Aztán ne felejts el visszajönni ide) 🙂

Mindössze napi hét percedbe kerül, ennyi idő alatt elolvasod a napi emailt és elvégzed a napi feladatot.

A 365 napos online programom Take back your life! (Szerezd vissza az életed) címmel. Egy éven keresztül minden nap – beleértve a hétvégéket és az ünnepnapokat is – olyan feladatokat, gyakorlatokat fogsz kapni e-mailben, amelyek hozzásegítenek önismereted és önbizalmad erősítéséhez, képességeidnek kiaknázásához, életed rendbe tételéhez minden síkon.

Az adott életterületekkel a tréningben külön tematikus blokkokban foglalkozunk. Ennek a tréningnek a tematikáját úgy állítottam össze, hogy az életed minden területén előre lendítsen, minden elakadásodban továbbgördítsen, legyen az önismeret, munka, hivatás, anyagiak, párkapcsolat- és baráti kapcsolatok, egészség és megjelenés, önmegvalósítás.

Otthonod kényelmében, vagy bárhol a világon végezhető, mégis egy közösség részének érezheted magad.

Elgondolkodtál azon, hányszor pazarolsz el naponta hét percet idióta posztok likeolgatásával, érdektelen cikkek pörgetésével, mások kamuéletébe való belekukucskálásával a Facebookon, vagy csak egyik szobából a másikba ténferegve, kanapén szottyadva?

Mi lenne, ha ebből az egyik hét percet a saját életed gatyába rázására fordítanád?

Elgondolkodtál azon, vajon hányszor nyúlsz a zsebedbe naponta két-háromszáz forintért, csak venni egy csokikát, csak még egy vizes lötyi eszpresszót a büfében, csak még egy szál cigit, csak még egy reklámokkal tele, cikkekben szegény  magazint? Mi lenne, ha ebből az egyik kétszáz forintot most inkább  magadba, a saját fejlődésedbe, épülésedbe fektetnéd?

Egy elit online csapatot hozunk most létre, amelynek tagjai elkötelezettek a céljaik mellett, és vállalják a felelősséget az életükért.

Mi lenne, ha egy év múlva ilyenkor az az ember lennél, aki mindig is lenni akartál, egy olyan életet élve, amilyet mindig is szerettél volna?

Mi lenne, ha jövő nyáron, július elsején az a nő nézne rád vissza a tükörből,  akivé mindig is válni akartál?

ADSZ EGY ESÉLYT MAGADNAK?

Ha a válaszod  igen, akkor irány a program weboldala ITT

Gratulálok a döntésedhez, hatalmas szeretettel várlak téged is!

Oszd meg a cikket:

KI BESZÉL ITT ÉS MIÉRT?
NÁLAM VÁLASZT KAPSZ A KÉRDÉSEIDRE!

Árvai Nóra

pszichológus, párkapcsolati szakértő, perinatális szaktanácsadó, szakíró, életmód- és táplálkozási tanácsadó

Az első könyvem megjelenése után beérkezett rengeteg levélnek és segítségkérésnek köszönhetően váltottam az igazi hivatásomra, az Endoblogos tevékenységeimre. Életem nagy részét tölti ki a folyamatos képződés és tanulás, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget tudjam nyújtani a hozzám fordulóknak.