A Nagy SzerelemProject és egy személyes vallomás

Az elmúlt hat hétben nagyon sokszor kérdeztétek: te jó ég, te sosem alszol? -Egy-egy késő éjszakai Facebook posztomat látva másnap reggel.

Való igaz, ez az időszak nem a pihenésről szólt.

Mindannyian másképpen képzeltük, terveztük ezt az évet. 2020, vajon mit hoz, mit tartogat a számunkra…

Lehetne-e a 2020-as filet törölni, majd újratelepíteni, úgy fest, vírusos… – poénkodtunk még nemrég az informatikus haverommal. Most már nem poénkodunk. Gőzerővel dolgozom, igen, gyakorlatilag 6 hétig csak pár órákat aludtam,  de imádom ennek az alkotó folyamatnak minden percét. Tudod, elképesztő erőt és energiát ad az, hogy a munkám által egyszerűbb, jobb, harmónikusabb lesz mások élete. Fantasztikus érzés, és amikor elfáradtam, amikor volt egy-egy nehezebb pillanat, akkor a ti visszajelzéseiteket, emailjeiteket, képeslapjaitokat olvastam, hogy feltöltődjek és újult erővel csapjak bele a Nagy SzerelemProjectembe.

Annak idején, amikor pszichológus lettem, tettünk egy esküt. Olyasmit, mint az orvosok, csak ez nem olyan híres, nincsen csávó, akiről elnevezték volna. Akkor, ifjúság, bohóság, a legnagyobb gondom az volt, honnan szerezzek a kézfogáshoz fehér kesztyűt.

Sokáig nem gondoltam erre a fogadalomra, de ahogy telnek az évek, ahogy egyre több emberi sors bontakozik ki a szemeim előtt, úgy lesz egyre fontosabb minden szava, mondata. Most is van egy ígéretem számotokra, egy fogadalomtétel.

A legtöbben, akik itt egy közösséget alkotunk, valahol 20-50 éves kor között járunk, és eddigi életünk során ilyen globális, egészséget, gazdaságot, az egész világunkat alapjaiban megrengető krízist még nem pipáltunk.

Ebben a krízisben rengetegen fordultok hozzám akár páciensként, akár blog olvasóként, vagy Endoshop vásárlóként, hogy együtt könnyebben vészeljük át a világjárvány fenyegető árnyékában az elmaradt műtét, a törölt, aztán újranyitott, aztán megint törölt lombik, az időből kifutás, a potenciális kiújulás, a legyen vagy inkább ne legyen most kemoterápia okozta frusztációt, az összezártsággal, a bezártsággal vagy éppen az izolációval kapcsolatos nehézségeket, és legyőzzük az élet munkáját jelentő kis családi vállalkozást fenyegető démonokat…

Ez egy rendkívüli helyzet.  Életek mennek tönkre, körülöttünk a félelem,  a gyász, elvesztett munkahelyek, becsődölt vállalkozások, elmaradt műtétek, félbehagyott lombikok,  alkalmazkodás egy új szituációhoz, összemosódott szerepek és felelősségi körök, otthon dolgozni, otthonról tanulni, gyereket tanítani… körülleng mindent az aggodalom és bizonytalanság, hogy meddig tart mindez. Bár sokan próbáltak úgy csinálni, mintha csak egy kapóra jött nyaralás lenne, és megpróbálták folytatni az életet, mintha mi sem történt volna, maszk nélkül úgymond… most már a legelszántabb tagadók is megrendülve nézik a híreket.

Ez egy rendkívüli helyzet, amelyben minden előzetes edukáció nélkül próbálsz boldogulni. Ilyen jellegű kihívás még nem volt, ez egy nagy, közös, kollektív tapasztalatszerzés, ami most az egész világon egyszerre zajlik, ami elől nincs hova bújni, s amelyben igyekszel helyt állni minden fronton, otthonról dolgozva, háztartást vezette, kapcsolatokat ápolva, gyereket tanítva, vírustól aggódva, munkahelyedet féltve…

Nehéz idők ezek, de együtt a nehéz idők is átvészelhetők, együtt sokszor a lehetetlen is megoldható.

Hát itt az én ígéretem, itt a szavam.

Fogadom, hogy az ebben a helyzetben hozzám fordulókat, a pácienseimet, a tanulóimat, a blog olvasóit, titeket, téged a legjobb tudásom szerint foglak segíteni, fáradhatatlanul, megkétszerezett erővel.

Fogadom, hogy mindent tőlem telhetőt megteszek, hogy ebből a helyzetből ez a  csapat erősebben, magabiztosabban, reményteliebben kerüljön ki. Hát ezen dolgozom, ezért nem alszom 6. hete. És cseppet sem bánom!:-)

Végre elkészült ugyanis a Nagy Szerelem Projectem!

Április 13-án hétfőn 8:00 órakor felfedem a titkot, először csak az EndoMaileseknek súgom meg a reggeli levélben, utána 10:00 órakor felfedem a titkot mindenkinek:-)

Annyit elárulok, hogy ettől egész biztosan tiéd lesz a 4H! Hatékonyabb, Harmonikusabb, Határozottabb, Hálatelt Hősnő leszel!

Hétfőn reggel jövök az infókkal az EndoMailen! 

Oszd meg a cikket:

KI BESZÉL ITT ÉS MIÉRT?
NÁLAM VÁLASZT KAPSZ A KÉRDÉSEIDRE!

Árvai Nóra

pszichológus, párkapcsolati szakértő, perinatális szaktanácsadó, szakíró, életmód- és táplálkozási tanácsadó

Az első könyvem megjelenése után beérkezett rengeteg levélnek és segítségkérésnek köszönhetően váltottam az igazi hivatásomra, az Endoblogos tevékenységeimre. Életem nagy részét tölti ki a folyamatos képződés és tanulás, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget tudjam nyújtani a hozzám fordulóknak.