A pandémia tanulságai és egy fontos bejelentés

Magyarországon alig van új beteg, megnyugtatóan alakulnak a számok, és az élet visszatért a “normál” kerékvágásba. Igaz, a világ más részein most lángolt fel a vírus igazán, de a karantén hónapjai után úgy fest, ezzel most nem maradt sem erő, sem kíváncsiság foglalkozni.

Inkább azt lessük, nyitnak-e a határok, tudunk-e menni valahova nyaralni, lesz-e egyáltalán nyarunk, mit várhatunk, melyik ország fogad, hol vár ránk két hét karantén.  Jó lenne menni, van, akit visszafog az aggodalom, van, aki nem tud, nem akar tovább várni.  Te hogy vagy ezzel, mész, nyitsz, vagy egyelőre belföld tűnik a biztonságosabb megoldásnak?

Szóval, back to normal. Az, hogy ez a “normál” ugyanolyan-e, mint a világjárvány előtt…remélem, nem! Írtam erről egy cikket Megtanulni együtt élni a vírussal címmel, olvasd el, milyen változást remélek globálisan a koronavírus kapcsán ITT!

Rengeteg minden változott nálam is ebben az elmúlt időszakban, nem múlt el nyomtalanul a karantén időszaka.

Hogy a magánéletemben mi minden változott, arról a vicces című Soha többé műszempilla! EndoBlog cikkből tudtok meg néhány apró kulisszatitkot.

Arról az “evolúcióról”, amin a 10 esztendős EndoBlog ment keresztül, pedig ITT olvashattok el mindent a Járványidőszak alatt menüpontban. 

Itt végigkísérhetitek, hogyan alkalmazkodtam a közelgő koronavírushoz néhány hónappal ezelőtt, hogyan adtam nevet a profi légtisztító készüléknek az Irodában, hova ragasztottam ki a helyes kézmosás szabályai táblácskákat, milyen szabályokat hoztam a védelmetekben, aztán, amikor már minden tökéletesen koronabiztos volt, hogyan döntöttem mégis úgy, hogy a Kuckó bezárja kapuit és online folytatjuk tovább. (tipikus…:-D)

Olvashatjátok ügyfeleim véleményét az online konzultációkról, arról, milyen szuperük állt helyt az EndoShop és egy ebben a cikkben pedig azt is megírtam, hogyan dolgoztam a karantén alatt, és leomlasztottam néhány tévhitet az online munkavégzéssel kapcsolatban. 

Szóval, sok minden megváltozott. Ebben a nagy változásban egyszer csak észrevettem, hogy ez a változás sokkal több, mint egyszerű kényszerűség, és sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ez az evolúció, amely úgy fest, nem csak élőlényeknél, hanem blognál, honlapnál, hivatásnál is teszi a dolgát.

Nem a legerősebb fajok maradnak életben, hanem azok, amelyek a leginkább képesek alkalmazkodni” 

Bár ezt az idézetet Charles Darwinnak szokták tulajdonítani, valójában nincs sok köze hozzá.

A fenti idézet első lejegyzett megjelenése Leon C. Megginson üzleti professzor egy beszéde, amit a Louisianai Állami Egyetemen mondott el 1963-ban.

Igen, a változás a természet alaptörvénye. Az idő múlásával azonban a változások más és más módon hatnak az egyénekre és az intézményekre. Darwin A fajok eredete című munkája szerint nem a legokosabb fajok, és nem is a legerősebbek maradnak életben, hanem azok, amelyek a legjobban képesek alkalmazkodni, amelyek a legfogékonyabbak a környezetükben végbemenő változásokra. Ezt az elméleti koncepciót ránk, egyénekre alkalmazva kijelenthetjük, hogy az a civilizáció képes fennmaradni, amelyik képes alkalmazkodni a változó fizikai, társadalmi, politikai, morális és szellemi környezetéhez.”

Változtam, változtattam. Az EndoBlog új munkarendje a következő:

Go online!

Néhány gyakran feltett kérdés az új munkarenddel kapcsolatosan:

Mikor indulnak a személyes konzultációk?


Nem lesznek, a konzultációk ezentúl online, Skype, Viber, Messenger Video, Zoom, Facetime … formában történnek.

Egy esetleges második hullámra készülve döntöttél így?


Azt, hogy nálunk is lesz-e második hullám, nem az én tisztem megjósolni, arra ott vannak a virológusok. 🙂  Természetesen jó érzés felkészültnek lenni egy esetleges újabb ilyen jellegű kihívásra, és tudni, hogy online nem foghat ki rajtunk még egy világjárvány sem, de nem ez az oka az online konziknak.

Azért maradok az online konzultációknál, mert nagyon megszerettük őket, az ügyfeleim is és én is. Praktikusak, hatékonyabbak, kényelmesebbek, nincs folyosón ácsorgás, nincs dugóban ülés, nincs parkolási díj vagy tömött busz, járatkimaradás miatti késés…

Az online konzultációk sokkal diszkrétebbek, idő-és költséghatékonyabbak, és a világ bármely pontjáról kapcsolódhatunk egymáshoz.

Az online konzultáció mindenki számára biztonságos, vírus szempontjából és azon túl is. Ráadásul sokkal kényelmesebb, nem kell maszkban ülnünk, látjuk egymás teljes arcát és nem a maszk húzogatásával töltjük az időnket, hanem hatékony, zavartalan tanulással.

Nem nehezebbek neked az online konzultációk?


Én sosem értettem, miért lenne a személyes vagy az online konzultáció egyes szakembereknek könnyebb vagy nehezebb. Azt az időt maximálisan, 100%-osan a másik emberre fordítom, akkor is, ha személyesen, akkor is, ha online találkozunk.

Mivel nem értettem, ezért aztán utánanéztem, általában mik a szakemberek legnagyobb kihívásai az online konzultációk kapcsán, és írtam róla egy tévhit-eloszlató cikket, illetve amiben volt valami, arról elmeséltem azt is, én hogyan oldottam meg őket. ITT találod. 

Hatalmas szeretettel várlak Téged is online!

Bejelentkezés konzultációra ITT

Oszd meg a cikket:

KI BESZÉL ITT ÉS MIÉRT?
NÁLAM VÁLASZT KAPSZ A KÉRDÉSEIDRE!

Árvai Nóra

pszichológus, párkapcsolati szakértő, perinatális szaktanácsadó, szakíró, életmód- és táplálkozási tanácsadó

Az első könyvem megjelenése után beérkezett rengeteg levélnek és segítségkérésnek köszönhetően váltottam az igazi hivatásomra, az Endoblogos tevékenységeimre. Életem nagy részét tölti ki a folyamatos képződés és tanulás, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget tudjam nyújtani a hozzám fordulóknak.