De szerencsés vagy, neked könnyű!

Te hallottad már, hogy milyen szerencsès vagy?

Ismerős valamelyik? 

 

De jó neked, milyen szerencsés alkatod van”

Az izomzatom a MUNKA eredménye amelyet 14 éves korom óta végzek. Napi 1 óra kardió és 20 perc saját testsúlyos edzés. Mindennap.

“De szerencsés vagy, neked milyen könnyen megy az írás! “

Nem, nem szerencsés vagyok, ez a befektetett rengeteg óra MUNKA eredménye, amit az ügyfeleim és a családi életem mellett, legtöbbször éjjelente, alvás helyett csináltam, másnap annyi kávéval ami belém fért.

“De jó neked, te 4 nyelven beszélsz, milyen szerencsés vagy! “

Nem, nem szerencsés vagyok, megtanultam. Èvek alatt, munkával, ahogy a felnőtt nyelvtanulók szokták.

“De jó neked, megtaláltad a küldetésed, és azt csinálod, amit szeretsz. Hát igen, te milyen szerencsés vagy! “

Nem, nem megtaláltam, hanem megkerestem a küldetésem, és a vállalkozásom sikere sem az ölembe hullott… kitalálod? Kőkemény MUNKA eredménye… nem, nem kilenctől ötiges,  hanem sokszor nullhuszonnégyes munkáé.

“De jó, neked öt diplomád van, hát, tudod nekem suli mellett dolgoznom is kellett, meg hát te szerencsès vagy, neked könnyű a tanulás…”

Nem, nem könnyű a tanulás. Miért lenne könnyű?

Nekem is dolgoznom kellett a sulik mellett. Az első diplomámat mindenórás terhesen szereztem, a másodikra a kórházban tanultam, és  a nagyműtétem másnapján mentővel vittek államvizsgázni. Könnyű volt vajon ? Vagy most, gyerek, háztartás, vállalkozás, család mellett könnyű?  Nem mondanám. Csak úgy döntöttem, hogy fontos, ezért csinálom, ahogy mindenki más, aki veszi a fáradságot és felnőttként is tanul.

“De jó neked, milyen szerencsés vagy, neked milyen kevés alvás is elég!”

Ez az egyik kedvencem, no comment.

“De jó neked, te tünetmentes vagy, megyógyultál az endometriózisból, milyen szerencsès vagy, milyen ritka! “

Haha. A  sokévnyi tünetmentesség mögött napi sport, mozgás, meditáció, stresszmanagement, életvezetési rendszer, több mint 400 óra önismeret, kőkemény életvitelbeli és magánéleti változások és speciális, általam kidolgozott növényi alapú diéta van. Te ezt szerencsének hívod? Én nem.

 

Még azért is “szerencsès”  vagyok, mert jól nevelt a kutyám… Khm, izé, az, hogy nem lép le a járdáról nagyjából négyszáz fel és  le lépkedés, nem, nem jó, gyere vissza, újra, okos- ba került, gyakorlásba, munkába, időbe, energiába.

Szerencsés is vagyok, nagyon is, sok minden miatt.

De amiért megküzdöttem, nem aludtam, órákat, heteket, éveket beletettem, tanultam, írtam, kutattam, olvastam, lefutottam, megfőztem, kiterveltem, megalkottam, megírtam, az nem szerencse. Az elkötelezettség, döntés, kitartás és MUNKA.

Így élünk mi, anyák, vállalkozók, írók, krónikus betegek, endometriózissal élők, tanulók, sportolók. Annak, aki a kifogásai mögé bújik, mindig szerencsések leszünk, akik jókor voltak jó helyen. Az ő képzeletükben talán, de a valóságban nincs gazdag amerikai nagybácsink, nincs médiaguru puszipajtásunk, nem születtünk nem alvás génekkel.

Egyszerűen csak hoztunk egy döntést:

Az egészségem fontos.

A hivatásom fontos.

A fejlődésem fontos.

A családom, beleértve a kutyámat is, fontos.

És ami fontos, azért kitartóan dolgozni fogunk. Minden egyes nap. Ennyi a nagy titok.

Ha szeretnél hozzám hasonlóan “szerencsés” lenni- azaz minden áldott nap tenni az egészségedért, magadért, fejlődésedért, szeretteidért, kapcsolataidért, harmóniádért- akkor csatlakoz ITT az éves online programomhoz, hamarosan zárom a jelentkezést!

Szeretettel várlak téged is!

Oszd meg a cikket:

KI BESZÉL ITT ÉS MIÉRT?
NÁLAM VÁLASZT KAPSZ A KÉRDÉSEIDRE!

Árvai Nóra

pszichológus, párkapcsolati szakértő, perinatális szaktanácsadó, szakíró, életmód- és táplálkozási tanácsadó

Az első könyvem megjelenése után beérkezett rengeteg levélnek és segítségkérésnek köszönhetően váltottam az igazi hivatásomra, az Endoblogos tevékenységeimre. Életem nagy részét tölti ki a folyamatos képződés és tanulás, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget tudjam nyújtani a hozzám fordulóknak.