19:0 nekünk… :-)

Nagyon sokan viccelődtünk azzal a karantén idején, hogy  sok baba lesz, vagy sok válás… a feszült helyzeteket, a nagy kihívásokat gyakran igyekszünk egy kis humorral oldani, elviselhetőbbé tenni. De minden poénkodás mélyén ott lapul egy picike-picike igazságmorzsa…

A karantén ideje alatt eleinte az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyveimet kerestétek a legtöbben- főleg abban az időszakban, amikor mindenki felhalmozott, és amikor frissen otthonsütött kovászos kenyerek zúdultak ránk a Facebookon és minden egyéb forrásból.  A könyvek gyors, egyszerű receptjei szuperül ellenpontozták a naphosszat a konyhában (és a Facebookon)   életmódot.

Aztán szép lassan rájöttünk, hogy senki sem fog éhen halni és nem maradnak üresen boltok polcai, viszont a bezártság kezdett hosszúnak tűnni, napról-napra nőtt a feszültség a párkapcsolatokban. Sokan érezték úgy, hogy már nem képesek értékes időt eltölteni a másikkal, mintha együtt élő idegenek lennének. A párbeszédek megfakultak, a veszekedések, összetűzések gyarapodtak, észrevétlenül, lassanként kúsztak be és követeltek helyet maguknak a mindennapokban.

A koszos zoknik nem dobódtak be többé maguktól a szennyesbe, a poharak nem mosódtak el, és egyre nehezebb volt  a folyamatos összezártság. A karantén ebben a szakaszában az EndoShop best sellere a Párkapcsolati Coaching könyv volt-  szerencsére időben, hiszen bár voltak nehéz pillanatok, de végül megoldottátok, megbeszéltétek, és  hiába a baljós/vicces    jóslat a magyar házasságok karanténtűrő képességéről,  egyetlen ügyfelem sem számolt be szakításról, válásról a karantén végén sem.

Épp ellenkezőleg… ahogy telt az idő, egyre több üzenetet kaptam két csíkkal,  HCG- szintekkel, mosolyjelekkel… Most telt el a karantén óta annyi idő, hogy  bátran és magabiztosan ki tudjam jelenteni: az EndoBlognak 19 karantén-babája van.

19 kis csoda döntött úgy, hogy erre az embert próbáló időszakra fittyet hányva ők mégis most bólintottak rá az életre, most kaptak kedvet világot látni.

19 kis csoda döntött úgy, hogy nem kevésbé izgalmas időszakot választ foganásának időpontjául, mint egy pandémia kellős közepét.

Hát micsoda vagány kiscsávók, kiscsajok lesznek már belőlük!

A 19 babából 6-an döntöttek úgy, hogy bizony nem várják ki az elmaradt lombikot, nem várnak ők hónapokat, most terveztek jönni, hát most jönnek.

Ha nincs lombik, akkor oké, jönnek spontán… fityiszt neked, Covid!.

A 19 kis pocaklakónak és anyukáiknak kívánok ezen a módon is szeretettel egészséget, boldogságot, szeretetet és a Covid-19-nél nyugalmasabb kalandokat az életben

Hát, Covid-19, kedves Karantén, …19:0 az EndoBlognak…:-P

De tudod mit? Azért nem kérünk második kört!

Biztos vagyok benne, hogy nélküled is megoldjuk valahogy…:-D

Bejelentkezés ITT

Könyvek ITT

Oszd meg a cikket:

KI BESZÉL ITT ÉS MIÉRT?
NÁLAM VÁLASZT KAPSZ A KÉRDÉSEIDRE!

Árvai Nóra

pszichológus, párkapcsolati szakértő, perinatális szaktanácsadó, szakíró, életmód- és táplálkozási tanácsadó

Az első könyvem megjelenése után beérkezett rengeteg levélnek és segítségkérésnek köszönhetően váltottam az igazi hivatásomra, az Endoblogos tevékenységeimre. Életem nagy részét tölti ki a folyamatos képződés és tanulás, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget tudjam nyújtani a hozzám fordulóknak.