Koronavírus- így légy tájékozott pánikolás nélkül

Amióta hazánkban is megjelent a koronavírus, sajnos sok helyen álhírek, téves információk jelentek meg, amelyek fokozzák az emberekben amúgy is jelen lévő szorongást és  aggodalmat.

Ezzel a cikkel szeretnék abban segíteni, hogy hogyan maradj teljeskörűen tájékozott, és  maradj képes arra, hogy higgadtan, körültekintően, túlzott pánikolás nélkül reagálj a kialakult helyzetre.

Összegyűjtöttem néhány hasznos cikket, ami segít.

Először is, a kormány hivatalos oldala a vírusról ITT érhető el, ezen az oldalon folyamatosan frissítik az aktuális információkat, és követheted, hány megbetegedés van Magyarországon, hányan vannak karanténban.

ITT pedig a Népegészségügyi Központ hivatalos eljárásrendje olvasható a vírussal kapcsolatban. 

Ha érdekel, ITT találsz egy izgalmas videót arról, hogy a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó biológiai laboratóriumban hogyan dolgoznak magyar kutatók a vírus elleni megoldásokat kutatva.

Ajánlom összefoglaló cikkemet arról,  hogy ha szeretnél egy kis extra kamrafeltöltéssel felkészülni egy esetleges karantén helyzetre, akkor miből érdemes vásárolnod, mi legyen otthon és a házpatikádban, amit akkor sem bánsz meg vagy kell kidobnod, ha mégsem lesz karantén helyzet Magyarországon. Felkészülés egy esetleges karanténhelyztre ésszel és túlkapásoktól mentesen, a cikket ITT találod. 

Társoldalunkon óvónő szakértőnk cikkét olvashatod arról, hogyan tudsz vigyázni közösségbe járó óvódás és kisiskolás gyermekedre a járványos időszakban, ITT a cikk. 

Szakértőnk egy kedves mesét is írt a legkisebbeknek, így tudsz szorongáskeltés nélkül edukálni gyermekedet a megelőzésről. ITT találod a mesét. 

A Házipatika oldalán találtam egy szuper összefoglaló cikket arról, milyen hibákat érdemes elkerülni annak érdekében, hogy ne növeljük a fertőzés esélyét. ITT találod a cikket. 

Ha ezeket elolvastad, megfogadod és az alapvető higiéniás szabályokat betartod, –  gyakran mosol kezet, ha megfáztál, tüsszögsz,  otthon maradsz, ha a tömeget kerülöd, amíg tart a járvány, és ha fokozott aggodalmaskodásra hajlamos vagy, akkor figyelsz arra, hogy messziről elkerüld a szenzációhajhász kamuoldalak rémhíreit – akkor tudatos és felkészült vagy.

Légy türelmes és szeretetteli, mert az emberek most jobban szoronganak és több az ingerültség, feszültség  ilyenkor mindenhol.   Ha szükséged van rá, alkalmazz gyakrabban relaxációs technikákat, stresszkezelő módszereket. Az EndoBlog Youtube csatornáján lévő légzőgyakorlatokat is gyakorolhatod ITT találod őket. 

Vigyázz magadra és másokra, különösen azokra, akik idősek és krónikus alapbetegséggel küzdenek, hiszen a vírus főleg őrájuk veszélyes.

Oszd meg a cikket:

KI BESZÉL ITT ÉS MIÉRT?
NÁLAM VÁLASZT KAPSZ A KÉRDÉSEIDRE!

Árvai Nóra

pszichológus, párkapcsolati szakértő, perinatális szaktanácsadó, szakíró, életmód- és táplálkozási tanácsadó

Az első könyvem megjelenése után beérkezett rengeteg levélnek és segítségkérésnek köszönhetően váltottam az igazi hivatásomra, az Endoblogos tevékenységeimre. Életem nagy részét tölti ki a folyamatos képződés és tanulás, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget tudjam nyújtani a hozzám fordulóknak.