Rólam


Árvai Nóra vagyok, 13 éve dolgozom szakpszichológusként és tanácsadóként. Célom az endometriózissal élő nők, a termékenységi nehezítettséggel küzdő párok támogatása.

Az Endoblog.hu-nál  női betegségekkel, termékenységi nehezítettséggel küzdőknek segítek önértékelésük megőrzésében, életminőségük javításában, a betegségből eredő magánéleti-, munkahelyi-, párkapcsolati problémáik orvoslásában, az egyensúly megteremtésében és a pozitív jövőkép kialakításában. Eleinte – valószínűleg a Medicina Könykiadónál 2012-ben megjelent könyvemnek  és egy orvosi központban végzett munkámnak köszönhetően- kizárólag endometriózissal élő nők kerestek fel, ám hamarosan egyre többen érkeztek egyéb női problémákkal, termékenységi nehezítettséggel is.

Közben pszichológusként folyamatosan továbbképeztem magam, számos módszerspecifikus képzést elvégeztem,  perinatális szaktanácsadóként és szexuálpszichológiai szakpszichológusként is lediplomáztam, és mivel az endometriózis nagyon komplex megközelítést és sokrétű támogatást igényel,  life- és párkapcsolati coach, illetve táplálkozástudománnyal kapcsolatos tanfolyamokat is elvégeztem, hogy minél szélesebb rálátásom legyen a megoldási lehetőségekre.

Ahol végül minden érdeklődési területem összeért, az a klinikai egészségpszichológia, így 2020-ban ismét visszaültem az egyetemi padba, és posztgraduális képzés keretében a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi – és Pszichológiai Karán tanulok alkalmazott egészségpszichológiát.

Perinatális (szülés-születés körüli) szaktanácsadóként a gyermekvállalást fontolgató nőkkel, várandósokkal és kisgyermekes anyukákkal, párokkal foglalkozom, akiknél a hosszú várakozás és a meddőségi kezelések feszültsége párkapcsolati, szexuális problémákhoz vezetett. Szakterületem az együttszülésre való felkészülés, valamint a perinatális gyász segítése.

Az EndoBlog Tudománykommunikációs- és szaktanácsadó Iroda létrehozását megelőzően a Bank of China-nál, a a pest megyei gyermekvédelemben, a Peter Cerny Koraszülöttmentő Alapítványnál majd magánorvosi rendelőben szereztem tapasztalatot pszichológusként. 11 éve fordultam teljesen az  endometriózissal élők és a termékenységi zavarokkal küzdők , a krónikus betegek pszichológiai támogatása felé.

Megjelent Könyveim:

Első könyvem 2012 júniusában az Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Medicina Kiadó gondozásában (Amikor a méhem ellenem fordul- Az endometriózis, 2012)  , ezt követte 2014 nyarán az Életmódváltó Napló krónikus beteg nőknek,.2015 őszén pedig a Lombikbaba vagyok c. könyv asszisztált reprodukciós eljárással fogant gyermekek és szüleik számára.  Az igazi Endometroiózis Diéta c. receptkönyvem 2016-ban látott napvilágot,  egy évvel később pedig megjelent a második része, a speciális célokért dolgozó haladó diétázók számára.

A Medicina Kiadó gondozásában az Endometriózis könyv második, bővített kiadása is megjelent, amelynek címe Nők a fájdalom árnyékában. Első regényem részben fikció, annyiban azonban valós alapokon nyugszik, hogy a munkám során megtapasztalt történetekből gyúrtam össze egy női sorsot, és az ő szemén keresztül láttatom a betegséggel való küzdelem mindennapjait, és egy fejlődési folyamat lélektanát, ő az Egy történet. 

Az elmúlt 10 év munkájának tapasztalatát a Minden, amit az endometriózisról és kezeléséről tudnod kell– Endometriózis Lexikon-című kötetemben jelentettem meg.

Hosszabb szünet után 2021-ben jelent meg új kötetem 76 endometriózis sikertörténet címmel.

Végzettségek:

ELTE PPK pszichológia szak, Fejlődés- és gyermekpszichológia , Egészségpszichológia szakirány, 2009

ELTE BTK keleti nyelvek és kultúrák- kínai alapszak, sinológus, 2009

ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, 2014

ELTE PPK szexuálpszichológiai szakpszichológus, 2017

ELTE PPK meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó 2020-…

SZTE ÁOK Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus 2020-…

 

Beszélt nyelvek:

magyar, angol, mandarin kínai, francia

A munkámat magyar és angol nyelven végzem.

 

Egyéb tanulmányok:

A szülészet-nőgyógyászat pszichológiája-pszichiátriája és terápiás eszköztára. (2012, Vadaskert)

Perinatális haptonómia (Jean-Luc Deconick, 2012)

Szomatodráma  (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület, 2012)

Fájdalomkezelés haptonómiával (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület, Jean-Luc Decononick)

Dohányzásról leszoktató szakemberképzés, (Egészséges Magyarországért Központ, 2013)

Várandós, babás- és női jóga oktató, (Padma, 2009, porckorong.hu, 2010)

Állat asszisztált csoportveztő (SZIE-ÁOTK, TETRA 2002, 2013)

Haptonómia (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület Jean-Luc Deconinck, 2013)

Szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban   (Magyar Hipnózis Egyesület, Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, 2015)

Őszinteség krízishelyzetben (PAF- Az Emberibb Egészségügyért Alapítvány, 2015)

Alkalmazott pszicho-neuro-immunológia (Szebb Életért Központ, 2016)

Life Coach ( Pro Bona, 2016)

Párkapcsolati Coach, Házassági Tanácsadó (2019)

Science Communication and Public Engagement  (European Institute of Innovation and Technology, EIT, Universidad Autonóma de Madrid, 2020)

Vegán Életmód Tanácsadó (2019, COE)

Body Love Diploma (2018, COE)

Act on climate: Steps to individual, Community and Political Actions (University of Michigan, 2019 folyamatban)

Protecting Public Health in a Changing Climate: A Primer for City, Local and Regional Action (Johns Hopkins University, folyamatban)

Certified Vegan Nutrition Health Coach (Stephanie Harter, Sandra Kruger, 2020)

Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó (Domonkos Zsolt, 2020)

Sporttáplálkozás és Táplálkozáskiegészítés (Weider Professionals, 2020)

Két apróság, amit nem tudtál rólam: mielőtt a kínai szakon lediplomáztam,  beköltöztem egy magyarországi chan buddhista kolostorba, hogy hiteles anyagot gyűjtsek a szakdolgozatmohoz. Az ott élő szerzetesektől tanult chan buddhista meditációt a mai napig gyakorlom, és ha érdekel, szívesen meg is tanítom neked.

Kutyás és macskás is vagyok, négy négylábú kedvenccel osztjuk meg az életünket.

Bejelentkezés konzultációra ITT. 

 

Több, mint 13 év szakpszichológusi tapasztalattal, 25000 konzultációs órával a hátam mögött létrehoztam olyan megoldáscsomagokat, amelyek olyan kérdésekre adnak választ és hiteles információkat, amelyek gyakran felmerülnek a konzultációk során. A megoldáscsomagokat a Tanulószobában találod.