Te hogyan alkalmazkodsz a kihívásokhoz?

A koronavírus okozta változások sok ember életét fenekestül felforgatták.

Van, aki elveszítette a munkáját, van, aki otthonról kell, hogy dolgozzon, van, akit aggasztanak a világban zajló események.

Van, akinek most kell megtanulnia spórolni, van, aki anyaként hirtelen nagyszülői segítség nélkül maradt, van, aki érintett és beteg lett, van, akinek  egy családtag ápolása is a feladatkörébe került.

Sokaknál az alapvető biztonságérzetet, a világba vetett hit is megkérdőjeleződött, van, aki már direkt nem olvassa a híreket.

Van,  akinek a kapcsolatai hálója rendült meg, van, aki arra kellett, hogy rájöjjön, tulajdonképpen egyedül van a világban.

Most pedig képzeld el, hogy egyik pillanatról a másikra ismét bejelentik, hogy holnaptól teljes kijárási tilalom. Felhív a főnököd, hogy rettenetesen sajnálja, de muszáj megválnia tőled…  te mit csinálnál?

Összeomlanál, kiborulnál, kétségbe esnél, vagy számba vennéd a lehetőségeidet, kipofoznád az önéletrajzodat és interjúkra járnál, esetleg lehetőségként tekintenél a történtekre, hogy megalapítsd álmaid vállalkozását?

 

Egy biztos: akár a munkádat, akár a magánéletedet érintik a változások, meg kell tanulnod együtt élni ezekkel, nem várhatod tétlenül, hogy majd elmúlik, majd minden normális lesz újra.

 

Alkalmazkodnod kell, méghozzá gyorsan, rugalmasnak kell lenned, miközben odafigyelsz magadra és a szeretteidre, a környezetedre  is. Ebben segít a legújabb programom a Tanulószobán.

 

Ad egy szilárd alapot, ami felvértez, ahonnan magabiztosan mozdulhatsz el, ha mozdulni kell, ad egy bázist, ahova mindig visszatérhetsz. És mindezt nem külső segítségre támaszkodva, hanem magadban segít megtalálni.

 

Amit ígérek:

A  kurzus végére kiegyensúlyozottabb, hatékonyabb, szervezettebb, örömtelibb és magabiztosabb leszel! Nem fogsz leblokkolni, nem fogsz bepánikolni, ha hirtelen változásokkal szembesülsz, ehelyett  képes leszel higgadtan számba venni a lehetőségeket, rugalmasan alkalmazkodni és merni fogsz döntést hozni.

Képzelj el egy életet, ahol minden nap van időd egy kis jóleső mozgásra, minden reggel nyugodtan, összeszedetten, vidáman kortyolgatod el a kávédat, egy életet, amelyben nem hajt a tatár, ahol nálad a gyeplő, és hatékonyan kezedben tartod a dolgokat?

Egy életet, ahol büszke vagy magadra, és este elégedetten, szeretetben, büszkén hajtod álomra a fejedet, mert a munkádban és szülőként is elégedett vagy azzal, amit letettél az asztalra?

Képzelj el egy életet, ahol a kamaszod beavat a titkaiba, megosztja veled a problémáit, mert megbízik benned, mert egy csapat vagytok?

Egy életet, ahol mindig van időd meghallgatni a gyermekedet, és jelen lenni, amikor szüksége van rád, sosem kell többé elhajtanod, hogy bocs, nem érek rá, el vagyok maradva…

Egy életet, amelyben tökéletesen tisztában vagy a szerepeiddel, és vidáman elmenedzseled őket, nem egy őrült, végtelen zsonglőrködésként éled meg a munkát, háztartást, szülőséget és párkapcsolati, családi teendőidet és a hivatásoddal járó felelősségeket?

Meredeknek tűnik? Pedig van megoldás!

Ez a 21 napos Életvezetési Program –arra tanít meg, hogyan alakíts ki egy könnyedén követhető életvezetési rendszert, amely segít neked alkalmazkodni a változó körülményekhez.

 

Ha rugalmas vagy, mindened megvan, ami a nehezített körülmények közötti szárnyaláshoz kell!

Ez a program segít neked megtalálni a saját utadat, megtalálni a saját erőforrásaidat, és segít, hogy akkor is talpra ess, ha az egész világod inogni látszik.

A program  felöleli a munka, magánélet, kapcsolatok, önismeret és önbizalom témaköreit, és segít olyan szokások kialakításában, amely a tiéd, hiszen a program ötleteire, szempontjaira támaszkodva te alakítod ki saját magadnak!

 

Ad egy szilárd alapot, ami felvértez, ahonnan magabiztosan mozdulhatsz el, ha mozdulni kell, ad egy bázist, ahova mindig visszatérhetsz. És mindezt nem külső segítségre támaszkodva, hanem magadban segít megtalálni.

 

Alkalmazkodj a változó körülményekhez, és nyert ügyed van!

Ha már a könyöködön jönnek ki a női magazinok és a reggeli tv műsorok home office tanácsai, elolvastad, meghallgattad mindet, és továbbra is úgy érzed, összecsapnak a fejed felett a hullámok, fáradt vagy és semmire sem vágysz jobban csak egy kis szusszanásnyi szünetre, akkor ez a program neked való.

21 nap éppen megfelelő arra, hogy megismerd, kialakítsd és megszilárdítsd azt az életvezetési rendszert, ami a te erősségeidre alapoz, és a neked legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben nyújt támaszt, segítséget.

21 nap, minden napra jut egy lecke, egy gyakorlattal, egy gondolkodnivalóval. A regisztráció után semmi másra nem lesz szükséged,  mint internet kapcsolatra, és egy füzetre, amelyben a felmerülő gondolataidat vezeted és a gyakorlatokat elvégzed. A gyakorlatok kapcsán naponta 20-25 perces elfoglaltságra számíts.

A 3.  hét végére magabiztosabb, szervezettebb, produktívabb, harmonikusabb leszel, kiegyensúlyozottabb kapcsolatot ápolsz majd a pároddal és a gyermekeddel, kialakítod a személyes rendszeredet, amivel kézben tartod a mindennapjaidat akkor is, ha esetleg most home office-ból dolgozol vagy karanténba kényszerülsz, és egyelőre fogalmad sincs, hogyan csináld ezt esetleg még egy/több gyerekkel is megspékelve.

A 3. hét végére képes leszel nemet mondani akkor, amikor nemet érdemes mondani, képes leszel kommunikálni az igényeidet, képes leszel szembenézni a démonaiddal és kitervelni egy krízismenedzsment tervet is just in case, a biztonság kedvéért.

 

Elképesztő, eddig sosem látott önbizalommal vértez fel, hihetetlen erőt ad ez a tudás.

 

Fejleszd az ellenálló- és alkalmazkodóképességedet, mert erre most mindennél nagyobb szükség van, jelenleg ennél kevés nagyobb érték van!

 

Nem vagy egyedül, segítek.

Jelentkezz a 21 napos Programomra ITT!

Oszd meg a cikket:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

KI BESZÉL ITT ÉS MIÉRT?
NÁLAM VÁLASZT KAPSZ A KÉRDÉSEIDRE!

Árvai Nóra

pszichológus, párkapcsolati szakértő, perinatális szaktanácsadó, szakíró, életmód- és táplálkozási tanácsadó

Az első könyvem megjelenése után beérkezett rengeteg levélnek és segítségkérésnek köszönhetően váltottam az igazi hivatásomra, az Endoblogos tevékenységeimre. Életem nagy részét tölti ki a folyamatos képződés és tanulás, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget tudjam nyújtani a hozzám fordulóknak.